Author: Yllapito (page 1 of 4)

50 vuotta kirjailijana

Kaarin miljoonan kirjan juhlat kustantamo Tammessa 1981.

Julkaisin esikoisteokseni lokakuussa vuonna 1968. Näinä syyspäivinä vuonna 2018 tapahtumasta tulee kuluneeksi viisi vuosikymmentä.

Olin valmistunut historian maisteriksi Helsingin yliopistosta vuotta aikaisemmin. Esikoisromaanini kirjoitin lähinnä huvikseni. Kirjoittaminen oli hauskaa, ja samalla sai tehdä historiallista tutkimusta. Mitä muuta 26-vuotias historioitsija olisi voinut toivoa?

Pitkä ura on tuottanut runsaat neljäkymmentä kirjaa, joista kolmekymmentäneljä on romaaneja. Olen matkustanut luennoimassa sadoilla paikkakunnilla, tavannut tuhansia ja tuhansia ihmisiä, ja ehtinyt keskustellakin varmasti tuhansien lukijoitteni kanssa. Olen saanut lukijoilta tolkuttoman määrän kirjeitä, joista valtaosa on tallessa.

Kirjeistä käy ilmi, kuinka kiinnostuneita suomalaiset ovat historiastaan, kuinka he osaavat arvostaa menneitä sukupolvia ja kuinka innokkaasti he haluavat yhä lisää tietoa kauan sitten kadonneista tavoista, arvoista ja elämän ehdoista. Samalla lukijani haluavat nauttia lukemastaan, heittäytyä mielikuvituksen ja myötätunnon maailmaan ja seurata kirjailijan luomia ihmiskohtaloita.

Mistään kirjailija ei voi olla niin kiitollinen kuin lukijoistaan. Ilman lukijaa ei ole kirjailijaa. Minä teen teistä lukijoita, ja te teette minusta kirjailijan. Kiitos vuosikymmenien yhteistyöstä.

Hupsu rakkaus – Kaari Utrion 34. romaani

Kylmänä maaliskuun päivänä vuonna 1832 nuori merikapteenin leski Hedda Becke saapuu raskaan matkan jälkeen Helsinkiin.

Tarkoitus on asettua serkku Nora Wernerin seuraneidiksi varakkaan sedän perheeseen. Jännittävää kaupunkielämää, säkenöiviä seurapiirejä. Niistä vaatimaton opettajatar voi vain unelmoida.

Mutta perillä odottaa katastrofi. Sen yksi syy on jykevä tykistön kapteeni, kovaluontoinen mies ja ankara velkoja Harry Lindmarck.

Velat muuttuvat saataviksi, kun Kaukasian sodan veteraani kohtaa elämänsä hurmaavimman naisen. Herrasmies ei jätä kaunotarta pulaan.

Alkaa arvaamaton matka Kymenlaakson kartanoihin. Koskien ja sahojen pauhussa paljastuvat vanhat synnit ja syttyvät uudet rakkaudet.

Kaksi hillittyä, järkevää ihmistä joutuu myöntämään, että rakkautta ei voi käskeä. Kaari Utrion epookkiromaanissa lukija saa nauttia romantiikasta ja huumorista suuriruhtinaan Suomessa, joka Utrion luotettuun tapaan on taidolla ja lämmöllä kuvattu.

SAATAVILLA KIRJAKAUPOISTA JA MARKETEISTA KAUTTA MAAN

Older posts

© 2024 Kaari Utrio

Theme by Anders NorenUp ↑